LEBENİYE ÇORBASI

Malzemesi

  • 1 kg orta yağlı parça et,
  • İki su bardağı pirinç, 
  • Bir su bardağı nohut,
  • Yoğurt, 
  • Yumurta,
  • Tuz, 
  • Nane
  • Sade yağ.

Yapılışı
     Et kuşbaşı doğranır, üzerini basacak kadar su eklenerek ocağa konur. Yoğurt süzülür. Geceden ıslatılmış nohut ilave edilerek pişirilir ve kaynamakta olan et suyunun üzerinde oluşan köpük alınır. Et ve nohut pişmeye yakın pirinç konur. Bu arada süzme yoğurt bir yumurta ile kaşıkla dairesel hareketlerle karıştırılarak hafif ateş üzerinde ılıtılır. Tenceredeki pirinçli çorbanın üzerine aktarılır. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirilir. Üzerine kızdırılmış sade yağ ile nane gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar