Kilis Tava
Adından da anlaşılacağı gibi Kilis Tava,Kilis yöresinde bilinen bir yemektir.Hatay tepsi kebabı zannedilebilir . Yapılış ve kullanılan malzeme açısından birbirlerine çok benzerler . Aralarında bir kaç malzeme fark vardır.Kilis tava da farklı olarak patlıcan kullanacağız. Hepimizin de bildiği gibi patlıcan kıyma yemeklerine yakışan bir sebzedir.
Ana Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma ( Unutmamak gerekir ki zırhta çekilen kıyma her zaman için daha lezzetli olur )
- Üç adet patlıcan
- Bir tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir adet salçalık biber
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
Üzeri için
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
Lezzete dönüştürme zamanı
*Kıymamızı yoğurma kabına alarak ince ince doğradığımız maydanoz ile karıştırıyoruz.
*Biberleri çok küçük olacak şekilde doğruyoruz.
*Sarımsakların kabuğunu soyup eziyoruz.
*Kabımızın içine bu malzemeleri ,salça ve baharatları da katıp güzelce yoğuruyoruz.
*Patlıcanların kabukları soyup halka halka doğruyoruz.
*Yemeğimizi yapacağımız tepsinin tabanını sıvı yağ ile yağlıyoruz. Doğradığımız patlıcanları tabanına yerleştiriyoruz.
*Üzerine kıyma harcı ile kapatıyoruz.
*Domatesleri ve biberleri dörder parçaya bölerek yemeğin üzerine ekliyoruz.
*Fırının ayarını 200 dereceye getirip pişiriyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder