Cennet Çamuru Tatlısı
Kilis yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan Cennet çamuru, Türkiye'nin en çok beğenilen tatlıları arasında yerini almış durumda.Yapımı zor olan 'cennet çamuru' adlı tatlıda bol fıstık, tereyağı, şeker pudra şekeri ve tarçın kullanılıyor. Ustaların özenle hazırladığı tatlı Türkiye'nin her tarafında büyük ilgi topluyor.
TESCİL BAŞVURUSU YAPILDI
'Cennet çamuru' ismiyle bilinen tatlının coğrafi işaret tescilinin yapılması için Türk Patent ve Marka Kurumuna Kilis Valiliği adına başvuruda bulunuldu.
400 YILLIK LEZZET
'Cennet çamuru'nun adı, tatlının üzerindeki kaymaktan geliyor. Kadayıfla yapılan ve 400 yıllık bir lezzet olan bu tatlı, sıcak yeniyor.Cennet çamuru, kadayıfla yapılmasından dolayı künefe çağrışımı yapıyor ancak künefe değil, aralarında peynir farkı var.
Malzemeler
- 200 gr. kadayıf
- 100 gr.tereyağı
- 2 su bar.toz şeker
- 1 su bar.dövülmüş yeşil fıstık
- 1 rulo kaymak
Yapılışı
Teflon bir tepsiyi ateşe koyun,yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin,elinizle iyice ovalayın,tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun.
Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın.
Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın.
Not: Bu tatlı özellikle saçta yapılır.
Teflon bir tepsiyi ateşe koyun,yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin,elinizle iyice ovalayın,tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun.
Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın.
Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın.
Not: Bu tatlı özellikle saçta yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder