EKŞİLİ MALHITA

Ekşili malhıta çorbası Kilis'e ait yöresel çorba tariflerinden Malhıta çorbası   kırmızı mercimekle yapılıyor.

Malzemesi

  • Üç su bardağı kırmızı mercimek, 
  • Bir çay bardağı zeytinyağı,
  • Üç limon veya limon tuzu, 
  • İki baş sarımsak,
  • Nane,
  • Tuz.

Yapılışı
    Kırmızı mercimek iki kez soğuk suda yıkandıktan sonra tencereye konur. Mercimek seviyesini 4-5 cm. geçecek kadar  su eklenir. Kaynamaya başlamadan önce oluşan köpükler alınıp, atılır.
   Küçük küçük doğranmış patlıcan veya pazılar tencereye dökülür. Çorba pişince ekşi konur. beş dakika sonra ateşten alınır. Dövülmüş durumdaki bir baş (10-12 diş) sarımsak ile nane ilave edilir.
  Zeytinyağı kızdırılır, kalan bir baş sarımsak dişlerine ayrılmış ve her diş iki parçaya bölünmüş olarak zeytinyağında pembeleştirilir. Çorbaya dökülür. Servis yapılır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar